a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Poniedziałek, 11 grudnia 2017
Imieniny: Damazego, Waldemara, Artura

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Aromatyczny puszysty chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

2017-04-08
Aromatyczny puszysty chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

Doskonały i oryginalny przepis na niepowtarzalny chleb pieczony z serem feta lub tofu. Chleb z pewnością zachwyci smakoszy, ciekawych kulinarnych innowacji, miłośników zdrowej i lekkiej kuchni, i oczywiście idealnie urozmaici menu osób zmagających się z alergiami pokarmowymi, których podstawą jest nietolerancja glutenu.

 

Składniki:

30 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie drożdży suszonych (bezglutenowe)

1/2 łyżeczki cukru

125g sera feta lub tofu

350 ml letniej wody

1/2 łyżeczki soli

500 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3Pauly

1 cebula

Olej do polewania

 

Przygotowanie

Do sera feta dodać 4 łyżki wody i wymieszać na gładką masę. Drożdże wymieszać na gładką masę wraz z cukrem i pozostałą ilością wody do pojawienia się bąbelków powietrza. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na odrobinie oleju.

 

Mieszankę jasnych mąk 3Pauly wymieszać z solą i cebulką, dodać ser feta oraz drożdże i zagniatać ok 10 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na ok 1 godzinę do wyrośnięcia.

 

Po spoczynku ponownie krótko zagnieść ciasto i umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia, wygładzić i nawilżyć powierzchnię i jeszcze raz pod przykryciem odstawić na ok 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 200 ° C, naciąć powierzchnię ciasta nożem i okrasić olejem. Formę z ciastem wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut.

SMACZNEGO!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter