a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 24 września 2018
Imieniny: Gerarda, Teodora, Hermana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Aromatyczne gotowane pulpeciki z warzywami i pełnoziarnistą kaszą, bez jajka i bez bułki tartej - dla dzieci po 12 miesiącu.

2017-09-25
Aromatyczne gotowane pulpeciki z warzywami i pełnoziarnistą kaszą, bez jajka i bez bułki tartej - dla dzieci po 12 miesiącu.

Poniżej przepis na pulpeciki mięsne z warzywami i czosnkiem. Aromatyczne mięsne pulpeciki można przygotować jako pojedyncze porcje w formie większych pulpetów lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka kuleczek na tzw. jeden kęs. Świetnie pasują do ziemniaków w towarzystwie warzyw a nawet do makaronu. W przepisie nie ma soli, jajka ani bułki tartej. Jajko nie jest potrzebne, mięsko trzyma się idealnie i ładnie daje się formować w porcje. Bułka tarta została zastąpiona pełnoziarnistą kaszką warzywną, w której składzie znajduje się tylko pełnoziarnisty ryż, kukurydza oraz dynia. Kaszka jest wartościowa odżywczo, świetnie zastępuje bułkę tartą, a także doskonale wypełnia i skleja mięsko. Mięso połączone z warzywami, odrobinką czosnku i majerankiem, ładnie pachnie już podczas gotowania, po przyrządzeniu jest aromatyczne, miękkie i smakuje dzieciom.

 

Składniki:

250 g mięsa mielonego

1/3 małej marchewki

1/3 małej pietruszki

Natka pietruszki

Pół ząbka czosnku

Majeranek

2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki warzywnej z dynią, ryżem i kukurydzą Holle

 

Przygotowanie:

Posiekać natkę, warzywa pokroić w maluteńką kosteczkę i wraz z mięskiem włożyć do miseczki, czosnek wycisnąć przez praskę i także dodać do miseczki. Całość dopełnić 3 łyżkami pełnoziarnistej warzywnej kaszki, oprószyć majerankiem i dobrze wymieszać łącząc dokładnie wszystkie składniki. Zagotować wodę w garnuszku i formować z mięsa kuleczki wkładając do gotującej się wody. Pulpety gotować ok 15 - 20 minut.

 

Porada: Z takiej ilości składników wychodzi ok 7 - 8 pulpetów. W zależności od apetytu dziecka, należy ugotować tyle ile zje na raz. Pozostałe pulpeciki można zamrozić na surowo w folii delikatnie je od siebie separując, aby się nie skleiły.

 

Holle.pl

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter