a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Wtorek, 27 czerwca 2017
Imieniny: Władysława, Maryli, Władysławy

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Aromatyczna rolada cielęca

2015-02-02
Aromatyczna rolada cielęca

Cielęcina to mięso delikatne i aksamitne w smaku. Można przyrządzać ją na wiele sposób. Jednym z nich jest przygotowanie praktycznej i szybkiej rolady. Aromatyczna rolada z cielęciny to przepis na potrawę, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Cielęcina w połączeniu ze świeżym szpinakiem i parmezanem stanowić będzie wyśmienite danie główne, ale także doskonale sprawdzi się jako przystawka.

Składniki na 10 osób:

1 kg cielęciny

5 jajek

300 g szpinaku świeżego (umytego)

ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)

100 g tartego parmezanu

30 g majeranku

oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

sól i pieprz do smaku

2 średnie cebule

Sposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.

Informacja prasowa

Tagi: cielęcina ze szpinakiem, przepis, rolada cięlęca

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter