a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Piątek, 17 listopada 2017
Imieniny: Grzegorza, Salomei, Elżbiety

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

A to klops! Przepisy na rodzinny przysmak cz. 2

2017-04-02
A to klops! Przepisy na rodzinny przysmak  cz. 2

Lekkostrawne

Pulpety wcale nie muszą być smażone! Możemy je przyrządzić na parze. Lekkostrawne dania są w szczególności polecane dla najmłodszych. „Pulpeciki ułóż na płaskim sicie, całość umieść na wierzchu gotującego się garnka, który w miarę możliwości przykryj lub zawiń folią aluminiową, tak aby klopsiki mogły ugotować się na parze. Gotowe pulpety posyp świeżo pokrojoną natką pietruszki", opowiada szef kuchni Knorr. Klopsiki podaje się z sosem pomidorowym, przygotowanym wcześniej z pomidorów smażonych na patelni.

Klopsiki na parze z sosem pomidorowym

Składniki:

  • 500 g dowolnego mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • Knorr Naturalnie Smaczne - Klopsiki w sosie pomidorowym 
  • pomidory pelati pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel białka od żółek. Z białek ubij pianę. W garnku z szerokim dnem nastaw 1 litr wody.
  2. Połowę opakowania produktu do pulpetów oraz pianę z jajek dodaj do mięsa mielonego i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki.
  3. Pulpeciki ułóż na płaskim sicie, całość umieść na wierzchu gotującego się garnka, który w miarę możliwości przykryj lub zawiń folią aluminiową, tak aby klopsiki mogły ugotować się na parze.
  4. Na patelnię wlej pomidory z puszki i dodaj pozostałą część produktu Knorr, aby zapewnić daniu odpowiednią gęstość. Całość dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 2 minuty. Do gotowego sosu przełóż ugotowane na parze pulpety.

 

Rybne

Pod postacią klopsików można „przemycić"... danie z ryby. Z filetu z dorsza wraz z dodatkami przygotujemy masę, z której formujemy małe kulki. Sekretem aromatycznego dania będzie dodanie szczypty koperku.

Pulpety z dorsza

Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza bez skóry
  • koperek
  • 50 g rodzynek
  • jajko
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 kajzerki
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 100 ml śmietany 12%
  • Knorr Naturalnie Smaczne - Klopsiki w sosie pomidorowym 
  • 3 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak 

Sposób przygotowania:

  1. Koperek, kapary i białą rybę drobno posiekaj, kajzerkę pokrój w kosteczkę, przełóż wszystko do miski.
  2. Dodaj rodzynki, dwie łyżki kaszy manny i wbij jajko. Całość odstaw na 10 minut, aby bułka wchłonęła wilgoć. Po tym czasie wymieszaj.
  3. Z powstałego farszu uformuj małe okrągłe pulpeciki, obtocz je w bułce tartej i obsmaż na patelni na rozgrzanej margarynie.
  4. Do pulpetów dodaj śmietanę, pół szklanki wody i produkt do pulpetów Knorr, który podkreśli smak i aromat potrawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 2-3 minuty. Rybne pulpety podawaj z gotowanymi ziemniakami.

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter