a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Czwartek, 23 listopada 2017
Imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Cebula – daj się zaskoczyć!

Cebula – daj się zaskoczyć!

Ma szerokie zastosowanie w kuchni - dzięki swoim walorom smakowym ciężko wyobrazić sobie bez niej wielu zarówno tradycyjnych, jak i bardziej wyrafinowanych potraw. Przygotowywana na wiele sposobów - gotowana, marynowana, karmelizowana, przyrządzana na ruszcie czy patelni grillowej. Często wykorzystywana jest jako dodatek w celu nadania potrawie charakteru. Warto wiedzieć, że smaczne danie można przygotować też z cebulą w roli głównej. Przekonaj się sam!

więcej
  • Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera  i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Jesienne dania wcale nie muszą być nudne ani ciężkie. Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekawe sposoby na wykorzystanie znanych nam produktów. Jak połączyć zagraniczną kulturę z polskimi smakami? Wystarczy wykorzystać zasoby domowej spiżarni i sięgnąć po odpowiednią kompozycję ziół i przypraw - przekonuje Szef Kuchni marki Kamis - Maciej Wawryniuk.

    więcej
  • KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ POLSKĘ  ŁĄCZYMY REGIONALNE PRZYSMAKI Z MAKARONEM

    KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ POLSKĘ ŁĄCZYMY REGIONALNE PRZYSMAKI Z MAKARONEM

    Makaron ma swoich fanów na całym świecie i wśród różnych grup. Lubią go dzieci i dorośli, doceniają wielbiciele kuchni klasycznej i nowatorskiej. Inspiruje kulinarnych mistrzów. Jest doskonały dla każdego i pod każdą szerokością geograficzną! Także w Polsce cieszy się uznaniem od Bałtyku aż do Tatr. Czy wszędzie smakuje tak samo? Makaron tak, ale łącząc go z regionalnymi dodatkami możemy stworzyć nieograniczony wachlarz kulinarnych inspiracji. Na przykład nad morzem znakomicie smakować będzie z rybą, w górach z tradycyjnym oscypkiem, a na Lubelszczyźnie z grzybami i dziczyzną. Z okazji Światowego Dnia Makaronu przedstawiamy przegląd dań z makaronem z regionalnymi dodatkami pochodzącymi z różnych zakątków Polski.

    więcej
  • Śniadanie na słodko na dobry początek dnia!

    Śniadanie na słodko na dobry początek dnia!

    Poranne wstawanie z łóżka nie należy do najprzyjemniejszych czynności. Dźwięk budzika i świadomość, że trzeba iść do pracy lub szkoły zwykle nie napawa nas optymizmem. Dobrym pomysłem na umilenie sobie ciężkiego poranka jest przygotowanie śniadania na słodko. Pełen zdrowych, a jednocześnie smacznych owoców posiłek nie tylko poprawi humor, ale i szybko zniweluje senność.

    więcej
  • Zdrowy smak natury: Przepis na krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

    Zdrowy smak natury: Przepis na krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

    więcej
  • Nadchodzi zima, czyli krótki poradnik na temat mrożenia

  • Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

  • Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością? Zbilansowana dieta seniora

    Seniorzy, których organizmy pracują już w nieco inny sposób niż przed laty, z pewnością powinni zwracać szczególną uwagę na spożywane produkty. Niestety, wielu starszych ludzi nie jest świadomych tego, jak duży wpływ na stan ich zdrowia i komfort życia ma odpowiednie odżywianie.

  • Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem

  • Zrób to sam

    Moda na pieczenie chleba w domu opanowała Polskę. Do eksperymentów we własnej kuchni zachęcają szefowie kuchni i blogerzy. Mnogość przepisów i porad sprawia, że ciężko wybrać te najlepsze, zwłaszcza gdy dopiero zaczynamy naszą przygodę z samodzielnymi wypiekami. Jak upiec dobry chleb, skąd wziąć zakwas, wreszcie co zrobić, aby uzyskać tak lubianą chrupiącą skórkę? Podpowiadamy!

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie ich do codziennego menu.

  • Zdrowy jak… gruszka?

    Wygląd gruszki, która kształtem przypomina kobiecą figurę, oddziałuje mocno na wyobraźnię i może przywoływać namiętne skojarzenia. Jest pełna zdrowych składników, a jej smak doceniali nawet polscy królowie! Znany polski kronikarz opisuje, że Władysław Jagiełło „dobre i słodkie gruszki po kryjomu jadał".

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 36

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter