a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Piątek, 28 kwietnia 2017
Imieniny: Pawła, Walerii, Ludwika

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Michał Bryś: krav maga i jazda konna pomagają mi odreagować stres związany z pracą

2016-10-06
Michał Bryś: krav maga i jazda konna pomagają mi odreagować stres związany z pracą

Gospodarz „Hell's Kitchen" nie ukrywa, że praca szefa kuchni jest wyjątkowo stresująca. W odreagowaniu negatywnych emocji restauratorowi pomaga sport: jazda konna, nurkowanie i krav maga. Na sportowe pasje Michał Bryś stara się wygospodarować przynajmniej jeden dzień w tygodniu. 

Po pięciu sezonach z programu „Hell's Kitchen" odszedł Wojciech Modest Amaro. Jego miejsce w roli szefa piekielnej kuchni zajął Michał Bryś, niegdyś scenarzysta i producent telewizyjny, a obecnie właściciel warszawskiej restauracji L'enfant Terrible. Bryś twierdzi, że praca szefa kuchni zapewnia adrenalinę i możliwość realizowania pasji, jest jednak wyjątkowo stresująca.

- Ona działa bardzo destruktywnie na człowieka i trzeba znaleźć ujście takim emocjom - mówi Michał Bryś agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Aby odreagować stres związany z pracą, restaurator intensywnie uprawia sport. Sposobem na wyciszenie jest dla niego nurkowanie, które określa mianem podwodnej medytacji. Jest wówczas sam ze sobą i słyszy tylko własny oddech, co działa na niego kojąco. Nadmiar emocji wyładowuje natomiast dzięki sztukom walki i jeździe konnej.

- Jeżdżę na koniach w takim westernowym stylu, to jest taka jazda, jaką można zobaczyć na westernach. Biję się trochę, bo to jest krav maga, to jest sztuka walki - mówi Michał Bryś.

Restaurator przyznaje też, że jego praca szefa kuchni jest niezwykle czasochłonna. Obecnie dołożył do niej jeszcze pracę na planie programu „Hell's Kitchen". W efekcie ma coraz mniej wolnego czasu, który może przeznaczać na realizowanie swoich sportowych pasji.

- Staram się ten czas wygospodarować. Mam niedzielę wolną, czasami mam wolny poniedziałek i wtedy te pasje się dzieją - mówi Michał Bryś.

Program „Hell's Kitchen" można oglądać w każdy wtorek o godzinie 20.05 na antenie telewizji Polsat.

Newseria Lifestyle

Fot.Newseria

Tagi: Michał Bryś, pasje, stres

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter